Blogg-Topplista Elenas recept: Rostad müsli

tisdag 3 september 2013

Rostad müsli



















- 3 dl havregryn
- 3 dl rågflingor
- 2 dl pumpafrön
- 2 dl solrosfrön
- 2 dl krossade linfrön
- 0,5 dl sesamfrön
- 0,5 dl kokosflingor
- 3 dl (3 nävar) hackade valnötter (eller andra nötter)
- 0,5 dl muscovadosocker

- 0,5 dl honung
- 1 dl vatten
- 0,5 dl olja

hackade, torkade frukter (aprikoser, fikon, dadlar, etc.)

  • Sätt ugnen på 140˚C.
  • Blanda frön, nötter, flingor och socker i en skål.
  • Värm upp (50-60˚) vattnet med honungen och oljan.
  • Häll vätskan över nötblandningen och blanda allt.
  • Fördela müslin på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 1,5 timmar, rör om då och då. Ta ut och låt den svalna.
  • Blanda i torkade frukter.
  • Häll müslin i en metall- eller glasburk.

(Källa: Sébastien Boudet – ”Den franske bagaren”)

Inga kommentarer:

 
Blogglista.se