onsdag 20 augusti 2008
Potatis- och linssoppa
(6 port.)
1,5 l vatten
3 st grönsaksbuljongtärningar
1 st gul lök
2 dl röda linser
6 st potatisar
2 msk tomatpuré
1 tsk balsamvinäger
1 tsk honung
1 msk olivolja
1. Hacka och fräs löken i olivoljan i en stor kastrull.
2. Häll i vattnet med buljongen och låt koka upp tillsammans med potatisarna.
3. Koka soppan på medelvarmplatta i 10 minuter och rör om då och då. Tillsätt potatisarna och tomatpurén, koka 10 minuter till.
4. Tillsätt under de sista minuterna balsamvinäger och honung, rör om.
söndag 17 augusti 2008
Avokadosallad med matjessill
tisdag 12 augusti 2008
Omelett med potatis och paprika
(4 port.)
1 gul lök
300 g kokt potatis
2 paprikor
1 liten zucchini
4 ägg
0,5 dl mjölk
4 champinjoner
4 soltorkade tomater
1 msk olja
salt, peppar
hackad persilja
1. Hacka grönsakerna.
2. Fräs alla grönsakerna i oljan.
3. Vispa ihop ägg, mjölk, kryddor och persilja. Häll detta över grönsakerna. Stek på svag värme.
4. Servera omeletten med fisk och en klick gräddfil.
BONUS: stekta baconrullar – kärnfria dadlar inlindade i bacon. Mums!
Rabarbersylt
Härligt sötsyrlig sylt. God på scones och rostat bröd. Står sig länge om den förvaras svalt.
1 kg rabarber i småbitar
1 citron
1 kg syltsocker
1. Tvätta citronen och skär den i tunna skivor.
2. Varva rabarber, citron och socker i en gryta, låt stå över natten att safta sig.
3. Hetta upp långsamt och låt småkoka 15-20 minuter tills rabarbern mosar sig.
4. Koka på något högre värme ytterligare 30-40 minuter tills den blir lite klibbig. Rör om så att det inte bränner fast.
5. Häll sylten på rena varma burkar, sätt på lock genast.
onsdag 16 juli 2008
Jag vann!
Jag vann 3000 kr for manadensrecept (juni) pa en tavling anordnat av Lindahls Mejeriprodukter AB!
Vad kul!
Det vinnande receptet ar: Gratinerad aubergine med bacon:
http://elenasrecept.blogspot.com/2008/06/gratinerad-aubergine-med-bacon.html
Vad kul!
Det vinnande receptet ar: Gratinerad aubergine med bacon:
http://elenasrecept.blogspot.com/2008/06/gratinerad-aubergine-med-bacon.html
onsdag 2 juli 2008
Sellerisallad
Schwarzwaldbakelser
till 10 st.:
1 dl äggvitor
2 dl socker
1,5 dl hackade valnötter
1 msk potatismjöl
150 g blockchoklad
4 dl vispgrädde
1 msk kakao
1 msk florsocker
Sätt ugnen på 125˚. Rita 20 cirklar ca. 7 cm i diameter på bakplåtspapper:
1 dl äggvitor
2 dl socker
1,5 dl hackade valnötter
1 msk potatismjöl
150 g blockchoklad
4 dl vispgrädde
1 msk kakao
1 msk florsocker
Sätt ugnen på 125˚. Rita 20 cirklar ca. 7 cm i diameter på bakplåtspapper:
Grädda i ca. 45 min. eller tills bottnarna känns torra.
Smält chokladen, breda chokladen tunn på alla bottnar:
Smält chokladen, breda chokladen tunn på alla bottnar:
Resterande choklad breds tunt på bakplåtspapper:
Bryt chokladen i stora bitar efter den har kallnat.
Vispa grädden. Breda vispgrädde på alla bottnar.
Lägg ihop bottnarna: 2 st. till en bakelse:
Vispa grädden. Breda vispgrädde på alla bottnar.
Lägg ihop bottnarna: 2 st. till en bakelse:
Stick in några bitar choklad.
Strö över kakao blandat med florsocker.
Strö över kakao blandat med florsocker.
Obs. Dem är godare efter några timmar, när bottnarna har mjuknat lite.
Etiketter:
Choklad,
dessert,
efterrätt,
festligt,
Schwarzwald,
schwarzwaldbakelser,
tårta
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)