Elenas recept

En blogg om mat sedan 2008.

fredag 23 april 2021

Krämig rotsellerisoppa

›
                4 port. 1 kg rotselleri 5 cm ingefära 5 st. vitlöksklyftor 1 st. gul lök 3 st. morötter 1,5 l vatten 1 burk (400...
fredag 16 april 2021

Surdegsbröd à la Pain de Martin – ”Jag gör en till”

›
                      Ett bröd till från  Pain de Martin: Till ett stort bröd: På kvällen: 50 g (1/2 dl) rågsurdegsgrund 60g (1 dl) rå...
måndag 5 april 2021

Friterad rödspätta med remouladsås på skivor av surdegsbröd

›
För 4 port: 8 st. rödspättafiléer (ca 600 g) rapsolja till stekning Dopp1: 1 dl vetemjöl 1 msk maizena 1 tsk bakpulver salt och p...

Wrap med avokado, tofuröra, spenat, ost

›
    För 4 st. tortillabröd: 400 g tofu 1 rödlök ½ röd paprika ½ gul paprika 250 g tinad avokado salt, peppar olivolja 1 tsk gurkm...
fredag 19 mars 2021

Surdegsbröd utan surdegsgrund (På plåt)

›
                  450 g vetemjöl (eller blandning av olika sorter mjöl) (= 6 dl) ¼ tsk torr jäst = 3 g färsk jäst 1 ¼ tsk salt 3,6 dl v...
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Elena
En blogg där det helt plötsligt kan dyka upp en överraskning. Jag gillar mat, tycker om att resa, är intresserad av världsmusik. Jag jobbar som teknikinformatör. Jag kommer från Rumänien. Copyright© Elenas recept. All rights reserved.
Visa hela min profil
Använder Blogger.