4 tomater
0,5 burk passerade/krossade tomater
150 ml vitt vin
4 vitlöksklyftor
2 msk kapris
1 msk socker
lite basilika
salt
peppar
lite citronsaft
En blogg om mat sedan 2008.
Mosa och blanda tonfisk med lök, ägg, kryddgrönt, kummin, senap, salt och peppar efter egen smak.
Fräs snabbt upp blandningen i teflonpanna utan extra fett, låt den sedan kallna.
Kavla smördegsplattorna.
Bred på tonfiskröran och den rivna osten.
Rulla ihop från långsidan och lägg rullen med skarven neråt. Kyl den ca 30 min.
Skär sedan upp i 3 cm tjocka skivor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
Ugn 225 ˚. Grädda till fin färg och frasighet ca 20 min.
Blanda alla ingredienserna till degen. Låt den vila kallt tills köttblandningen förbereds.
Bryn köttfärs, tillsätt tacokrydda, krossade tomater och koka i ca 10 min.
Tryck ut degen i långpanna på bakplåtspapper.
Bred köttblandningen på degen. Lägg på jalapeños, skivade tomater och skivad lök. Bred ut crème fraiche och majonnäsblandningen, krydda med svartpeppar och toppa med ost.
Grädda mitt i ugnen 250 grader ca 10 minuter.