Blogg-Topplista Elenas recept

måndag 2 augusti 2021

Koreanska pannkakor med skaldjur och salladslök - Haemul Pajeon


 

 

 

 

 

 





 

4 stora pannkakor

Smeten:
1 dl potatismjöl
2 dl vetemjöl
2 ägg
3 dl vatten
salt
peppar

Fyllningen:
4 salladslökar
200 g skaldjursmix/räkor

Cho ganjang – dippsåsen:
0,5 msk socker
1 msk risvinäger
1 msk vatten
1 tsk gochugaru
2 msk ljus sojasås

Gör så här: 

  • Blanda samman allt till smeten.
  • Hacka salladslöken i 5 cm långa bitar.
  • Tillsätt salladslöken och skaldjuren till smeten.
  • Hetta upp mycket olja i en panna, sleva över en fjärdedel av smeten och stek till en pannkaka på medelhög värme. Rätta eventuellt till salladslöken så den är disponerad relativt jämnt över pannkakan. Vänd så pannkakorna får lite färg på båda sidor.
  • Blanda samman allt till dippsåsen.


 

 









 

 

 

Klipp pannkakorna i mindre bitar med en sax och servera dem med dippsåsen.

KällaHär:

 

Sill - med curry och purjolök













1 paket 5-minuterssill, 420 g
1 dl hackad purjolök, ca 15 cm lång bit
2 tsk mald gul curry
1 dl majonnäs
1/2 dl crèmefraiche
salt
peppar

  •  Häll av vätskan från sillen och låt det rinna av ordentligt. Dela sillen i mindre bitar.
  • Ansa och skölj purjolöken och skiva fint.
  • Blanda ihop curry, majonnäs, crèmefraiche och purjolök. Smaka av med salt och peppar.
  • Vänd ner silen. Låt stå ett dygn före servering. Håller 5 – 7 dagar i kyl om den ej åkt in och ut för mycket ur kylen.

 
Blogglista.se