onsdag 3 februari 2010
Sărăţele/Ostpinnar
300 g vetemjöl
250 g Fetaost
250 g smör*
4 msk crème fraiche
1 tsk kummin
2 äggulor
2 tsk vatten
4 tsk kummin
Blanda vetemjöl med smör skuret i bitar. Tillsätt riven ost, crème fraiche och 1 tsk kummin. Blanda till en deg. (Tillsätt eventuellt lite mer vetemjöl). Låt degen vila 1 timme.
Sätt ugnen på 170 ˚C.
Blanda äggulor med vatten.
Dela degen i fyra delar.
Kavla varje degbit till en platta på ca 5 mm tjocklek.
Pensla med äggula och strö kummin över.
Skär plattorna i ca 1 cm breda remsor.
Lägg remsorna på bakplåtspapper.
Grädda i ca 20 min.
Passar till öl.
*) smörkvantitetet kan halveras - då får man en annan textur och krispigare ostpinnar
OBS! Bäst är att skära degen först i remsor, efteråt pensla de med äggula och sedan att strö kummin på remsorna.
Borde väl passa utmärkt till soppa eller?
SvaraRaderaGillar bloggen, alltid kul att läsa om matlagning =)
Visst passar det till soppa!
SvaraRaderaMen bäst till öl!
Hej!
SvaraRaderaDu har fått en award av mig. Kika in hos mig så får du veta mer.
Emmy.
Mmmm dem här ser gudomligt goda ut. Dem påminner lite om ett turkiskt bröd med grädde mamma brukar göra. Sweet. :)
SvaraRaderaRecept på hemlagade snacks kan man aldrig få för många av. Detta lät toppengott!
SvaraRaderaTycker fröken Dill
Rolig idè, liknande grissini, perfekt att ha som snacks;)
SvaraRaderaMysig blog du har:)
Kramar,
Nenaz