tisdag 8 februari 2011

Ostkaka med ricotta och kondenserad mjölk



















(8 pers.)

En annorlunda ostkaka med frukt i.

500 g ricotta
6 ägg
1 burk (400 g) kondenserad mjölk sötad
150 g mangotärningar eller persikor från burk
1 msk Maizena
1 dl kall mjölk

• Sätt ugnen på 180°C.
• Blanda Maizena med mjölken.
• Blanda ricotta, kondenserad mjölk, äggulorna och Maizena.
• Vispa äggvitorna i en separat skål.
• Blanda försiktigt ostmassan med vispade äggvitor.
• Häll allt i en ugnsfast form.
• Fördela frukttärningarna över ostmassan.
• Grädda i ca 45 minuter.

2 kommentarer:

  1. Ce fain! Am cautat dupa retete cu lapte condensat si am dat de blogg-ul tau. Am incercat reteta asta si a fost super. Merci!

    p.s. eu stau in Trollhättan dar vin din Romania ca si tine. faine retete ai pe blogg. am sa mai vizitez.

    SvaraRadera
  2. Buna Dana!

    Ma bucur ca ti-a placut prajitura!

    Välkommen åter!

    SvaraRadera