2 portioner
1 kg musslor
4 msk olja
5 vitlöksklyftor, pressade
5 cm färsk ingefära, riven
2 medelstora lökar, finhackade
½ röd chilipeppar, finhackad
2 tsk mald spiskummin
2 tsk mald koriander
4 tomater, skålade, urkärnade och hackade
5 dl fiskbuljong (5 dl vatten + 1 fiskbuljongtärning)
2,5 dl (50 g) hackade färska korianderblad
4 msk olja
5 vitlöksklyftor, pressade
5 cm färsk ingefära, riven
2 medelstora lökar, finhackade
½ röd chilipeppar, finhackad
2 tsk mald spiskummin
2 tsk mald koriander
4 tomater, skålade, urkärnade och hackade
5 dl fiskbuljong (5 dl vatten + 1 fiskbuljongtärning)
2,5 dl (50 g) hackade färska korianderblad
saft av ½ citron
- Ta bort skägget från musslorna och skrubba de i rinnande kallt vatten. Släng eventuella öppna musslor.
- Hetta upp olja i en kastrull och lägg i lök, vitlök och ingefära. Stek på medelstark värme i fem minuter eller tills löken är mjuk och gyllene. Tillsätt chili, kummin, koriander och tomat, och stek i fem minuter.
- Lägg i musslor och fiskbuljong och koka upp. Skruva ner värmen och sjud i fem minuter. Släng musslorna som inte öppnats.
- Lyft kastrullen från spisen och rör ner hackad koriander och citronsaft.
Hej Elena! Tack för receptet på musslor! Supergoda! Och salutari din Stockholm! Silvia
SvaraRaderaVad kul att du gillade det, Silvia!
SvaraRadera