måndag 28 februari 2011

Mujdei de usturoi/ Aioli (utan ägg)

















6 vitlöksklyftor
0,5 tsk salt
ca 1 dl olivolja
hett vatten

• Pressa vitlöken i en mortel, tillsätt salt och rör ordentligt! :)
• Droppa olivolja och rör tills massan tjocknar.
• Späd med hett vatten till önskad konsistens.

Gott till fisk, stek, friterade zucchini, grillad kyckling, lever, gröna bönor, langos, tochitura, etc. Allt med polenta förstås!

2 kommentarer:

  1. Jag har faktiskt aldrig forberett aioli hemma, alltid smakat det hemma hos andra forstas:)) Utan agg skulle vara kul att testa, en ursakt for att fa tummarna loss kanske:)
    Ha en harlig kvall!
    Kramar,
    Nena

    SvaraRadera
  2. Prova, Nena!

    Och berätta om resultatet!

    SvaraRadera