Elenas recept

En blogg om mat sedan 2008.

måndag 6 juni 2011

Cheesecake med vit choklad

›
Till 10 bitar: 200 g digestivekex 75 g smält smör 100 g vit choklad 100 g philadelphiaost 250 g kesella (10%) 1 d...
4 kommentarer:
söndag 29 maj 2011

Marinerade champinjoner

›
(För 4 personer) 500 g färska champinjoner eller en burk konserverade champinjoner en halv gul lök 3 - 4 stjälkar persilja eller 1msk torkad...
2 kommentarer:
onsdag 25 maj 2011

Lax- och räkcurry

›
Jag älskar indisk mat! Detta recept hittade jag HÄR ! (Till 4 pers.) - 300 g laxfilé - 300 g skalade räkor (700 g oskalade) - ...
torsdag 19 maj 2011

Marockansk middag

›
Middag på 30 minuter enligt Jamie Oliver. Mig tog det mer men det var spännande med lite stress! Detta skulle ingå i m...
onsdag 18 maj 2011

Annas goda bröd med nötter och tranbär

›
Supergott bröd med surdeg, nötter, frön. Steg 1/Dag 1: Blötläggning i 250 g vatten: 375 g solroskärnor 30 g linfrön 30 g rågkross...
måndag 2 maj 2011

Surdegsbröd med rågsurdeg

›
Härligt bröd som håller länge! Hela brödbaket görs i flera steg: 1) Rågsurdeg 2) Fördeg 3) Huvuddeg 1) Rågsurd...
2 kommentarer:
onsdag 20 april 2011

Påskmeny 2011

›
För att fresta någon! (O. så klart!) - Målade ägg - Fransk tonfiskterrin - Olivkaka - Sill med soltorkade toma...
2 kommentarer:
onsdag 23 mars 2011

Pateu din ficat de pui/Kycklingleverpastej

›
Det är gott med hemlagad leverpastej! 400 g kycklinglever rumstempererad 140 g rumstempererad bacon 150 g rumstemper...
4 kommentarer:
tisdag 15 mars 2011

Bakad potatis med currysill

›
Jag gillar sill! Inspiration till currysillen hittade jag hos husmorlisa . Tack Lisa! 2 port. 2 stora bakpotatisa...
4 kommentarer:
söndag 13 mars 2011

Citronglass (med mascarpone)

›
Uppfriskande citronglass! (12 st. i muffinsstorlek) 250 g mascarpone 1 dl strösocker 2 dl crème fraiche rivet ska...
7 kommentarer:
onsdag 9 mars 2011

Kycklingrullader med champinjonröra

›
kycklinglår bacon champinjoner soltorkade tomater sambal oelek - Linda in kycklinglår i bacon. Stek in rulladerna ...
2 kommentarer:
fredag 4 mars 2011

Sarmale de post/ Vegetariska surkålsdolmar

›
(8 port.) 1 surkål, ca 1 kg 1 kg champinjoner 2 st. gula lökar 1 morot 1 palsternacka 1 bit rotselleri 2 st. vitlöksklyftor 100 g ...
2 kommentarer:
måndag 28 februari 2011

Mujdei de usturoi/ Aioli (utan ägg)

›
6 vitlöksklyftor 0,5 tsk salt ca 1 dl olivolja hett vatten • Pressa vitlöken i en mortel, tillsätt salt och rör orden...
2 kommentarer:
söndag 27 februari 2011

Mâncare de ceapă cu pui/Lökgryta med kyckling

›
(4 pers.) 1 kg gula lökar 0,5 kg kycklinglår/kycklingbröst 1 paprika 1 morot 3 msk tomatpasta dill lite olja ca...
tisdag 22 februari 2011

Rulltårta Tiramisu/Ruladă Tiramisu

›
Gillar man Tiramisu då är det omöjligt att inte gilla rulltårta Tiramisu! 3 stora ägg 1,5 dl strösocker 2 dl vetemjöl...
4 kommentarer:
måndag 14 februari 2011

Skaldjursrisotto med pesto

›
(4 portioner) 8-9 dl fisk- eller grönsaksbuljong 2 schalottenlökar, finhackade 2 msk + 2 msk olivolja 4 dl arborior...
söndag 13 februari 2011

Marineradkyckling med spenat- och paprikasallad

›
(6 pers.) 1,5 kg kyckling, hel eller i delar Till marinaden: - 0,5 dl koncentrerad fläderblomssaft - 2 msk söt soja, Ketjap bentjeng - safte...
tisdag 8 februari 2011

Ostkaka med ricotta och kondenserad mjölk

›
(8 pers.) En annorlunda ostkaka med frukt i. 500 g ricotta 6 ägg 1 burk (400 g) kondenserad mjölk sötad 150 g man...
2 kommentarer:
söndag 23 januari 2011

Ciorbă (falsă) de burtă/Portabellosoppa med sting

›
Om man inte gillar komage kan man ersätta detta med svamp: 500 g portabello 1 gul lök 1 morot 2 grillade paprikor (...
4 kommentarer:
lördag 22 januari 2011

Ruladă cu cremă de ciocolată/Rulltårta med chokladkrämfyllning

›
(till 14-20 skivor) 3 stora ägg 1,5 dl strösocker 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 msk vatten Fyllning: 2 d...
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Elena
En blogg där det helt plötsligt kan dyka upp en överraskning. Jag gillar mat, tycker om att resa, är intresserad av världsmusik. Jag jobbar som teknikinformatör. Jag kommer från Rumänien. Copyright© Elenas recept. All rights reserved.
Visa hela min profil
Använder Blogger.