Blogg-Topplista Elenas recept: Gräddbullar

onsdag 7 maj 2008

Gräddbullar


(klicka på bilden, för en större bild)
(Ca. 20 st. glutenfri)
- 4 ½ dl strösocker
- 3/4 dl florsocker
- 1 äggvita
- 1 ½ dl kallt vatten
- 1 ½ msk gelatinpulver
- 1 ½ dl vatten
- kokhett
- 5 dl kokosflingor
- 1 msk kakaopulver


Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en skål.

Rör ner gelatinpulvret i det heta vattnet. Tillsätt detta i socker-ägg-blandningen.


Vispa alltsammans med elvisp, helst en ballongvisp, i minst 30 minuter med relativt hög hastighet. Det ska bli en pösig och fast smet. För att kunna vispa äggvita bra måste alla verktyg och bunkar vara fria från fett.


Blanda samman kokosflingor och kakaopulver. Sikta kakaon om det är klumpar.


Häll lite av det på bottnen av en långpanna eller form, 20x30 cm.

Häll i smeten.


Ställ i kylskåp tills smeten stelnat, cirka 2 timmar. Skär den i 20 bitar, ca 4x5 cm stora.


Rulla snittytorna i kokosflingor tills de är helt täckta.


Förvaras svalt. Kan frysas in, helst styckvis.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ohh så himmelsk gott det ser ut! Såna åt man ju som barn... Detta måste jag prova!

 
Blogglista.se