söndag 21 mars 2010
Blomkålssallad
1 medelstort blomkålshuvud
1 syrligt äpple
2 morötter
1/2 dl finhackad salladslök eller det gröna på en fin purjo
Sås:
1 tsk senapsfrö
1 tsk spiskummin
1 tsk currypulver
1 dl majonnäs
2 dl naturell yoghurt
1 - 2 tsk dijonsenap
1 tsk råsocker
Dela blomkålen i buketter. Koka dem i lättsaltat vatten i ca 4 min.
Häll upp i durkslag och spola med kallt vatten.
Tärna äpplet i bitar. Riv morötterna.
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Rosta spiskummin och senapsfrön i en torr panna.
Stöt kryddorna i en mortell.
Blanda med övriga ingredienser till såsen.
(Jag hade salladen till stek - nötkött.)
Etiketter:
blomkålssallad,
buffé,
enkelt,
husmanskost,
indisk,
middag,
sallad,
vegetarisk
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Borde passa perfekt till grillat kött? Låter jättegott!
Precis! Jag hade den till stek.
Skicka en kommentar