Blogg-Topplista Elenas recept: Stekt brysselkål med mandlar och apelsin

lördag 9 oktober 2021

Stekt brysselkål med mandlar och apelsin


















300 g brysselkål
0,5 dl mandlar
2 apelsiner
0,5 dl rödlök
2 msk rapsolja
0,5 dl kruspersilja
salt
peppar
granatäppelkärnor

  • Skölj och skär brysselkålen i hälften. Stek tills de får fin färg, ca 15 minuter, i stekpanna med rapsolja, salt och peppar.
  • Skär skalet av en av apelsinerna och filéa.
  • Rosta mandlarna i en stekpanna och grovhacka dem.
  • Skiva löken tunt,
    Blanda hackad persilja, brysselkål, apelsinfiléer, mandlar och rödlök i en skål. Pressa över juice från den andra apelsinen, rapsolja, salt och peppar och toppa med extra persilja. Strö över granatäpplekärnorna.
  • Servera ljummen.

    Källa: Jävligt gott

Inga kommentarer:

 
Blogglista.se