onsdag 4 juni 2008
Rostat nötströssel
(klicka på bilden, för en större bild)
Till ca 1 ½ liter:
- 2 dl blandade nötter
- 3 dl solroskärnor
- 1 liter havregryn
- 2 krm salt
- ½ dl rapsolja
- 1 dl vatten
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Hacka nötterna grovt. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål.
3. Blanda olja med vatten. Häll det över grynblandningen och blanda runt.
4. Häll ut blandningen på bakplåtspapper i en långpanna.
5. Rosta mitt i ugnen ca 15 min. Rör om då och då.
6. Låt kallna och häll upp i burk med tätt lock.
Gott att strö över:
- blandade sallader
- fil
- fruktsallad
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar