torsdag 3 april 2008
Räk- och fiskgryta (Moqueca de Camarâo)
- 600 g fiskfilé, t ex lax och gös
- 1/2 dl färskpressad limejuice
- 1/2 tsk salt
- 2 stora gula lökar
- 1 stor vitlöksklyfta
- 2 gröna chilifrukter
- 2 msk olivolja
- 1 paket krossade tomater (500 g)
- 2 msk konc fiskfond
- 1/2 dl finhackad persilja
- 1/2 dl finhackad koriander
- 1 burk kokosmjölk (400 g)
- (2 dl vatten)
- 150 g skalade räkor
- 4 salladslökar
Gör så här:
1. Skär fisken i 2–3 cm stora tärningar. Blanda med limejuice och salt.
2. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Kärna ur och finhacka chilifrukten.
3. Fräs grönsakerna på svag värme i olivolja. Tillsätt krossade tomater, fiskond, persilja och koriander. Låt sjuda i ca 10 minuter.
4. Häll i kokosmjölk och vatten. Låt koka upp. Sänk värmen, lägg i fisken och sjud i 6–7 minuter. Vänd ner räkorna och låt dem bli varma.
5. Strimla och strö över salladslöken. Smaka ev av med salt och peppar. Servera grytan med kokt ris och het chilisås
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar