100 g smältsmör
Fyllning:
2 msk olja
1 purjolök (eller 5 salladslökar)
250 g Philadelphia
3 dl gräddfil
5 ägg
2 st. grillade kycklinglår, urbenade (200 g kött)
150 g soltorkade tomater
100 g rivet ost
lite basilika
salt, peppar
Sätt ugnen på 160˚C.
Klä en pajform (24 cm i diameter) med bakplåtspapper upp till kanten.
Blanda krossade Digestivekex med smältsmör. Pressa blandningen i formen. Låt den kalna.
Hacka löken och fräs den i oljan. Låt den kalna.
Fyllning:
Vispa Philadelphia. Tillsätt gräddfil, äggen, löken, hackade soltorkade tomater, köttet, osten, hackad basilika. Salta och peppra.
Häll fyllningen i pajformen.
Grädda i 45 – 50 min tills fyllningen har stelnat.
4 kommentarer:
kycklingpaj...och din ser otroligt god ut! HAr du smakat om den ar god aven kall eller ljummen?
Jatte duktigt i alla fall och fint foto!
Hej Nena!
Pajen är god även kall/ljummen.
Jag har gjort den två gånger i rad.Den är saftig och smakrik. Är absolut min favorit nu.
Så gott! Perfekt sommarmat.
Digestivebotten - så smidigt! Det måste jag absolut testa.
Skicka en kommentar