Blogg-Topplista Elenas recept: Broccoli- och ädelostpaj

onsdag 10 mars 2010

Broccoli- och ädelostpaj


















(till 6 personer)

Pajskal:
3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
1 broccoli 250 g
3 ägg
2,5 dl grädde
170 g ädelost
salt
peppar

Mät upp mjölet i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar. Finfördela smöret med en gaffel eller med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Kavla ut och täck formen med degen eller tryck ut den i en pajform. Nagga degen med en gaffel. Låt den vila i kylskåp 15 – 30 minuter.

Sätt ugnen på 200˚C.

Dela broccolin i buketter. Skär stjälken i strimlor. Koka broccolin i lättsaltat vatten i cirka 2 minuter. Spola den kallt och låt den rinna av.

Riv osten grovt.

Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar.

Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10 minuter.

Lägg i broccoli och strö över osten. Häll över äggsmeten.

Grädda pajen i mitten av ugnen 40-45 minuter.

Inga kommentarer:

 
Blogglista.se