måndag 2 mars 2009
Chèvrepaj
(Klicka på bilden för en större bild)
(4 pers.)
50 g valnötter
2,5 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk vatten
Fyllning:
10 marinerade soltorkade tomater
250 g chèvreost
3 ägg
3 dl mjölk
0,5 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2 msk hackad timjan
Mixa valnötterna i matberedare.
Tillsätt mjöl och smör, skuret i mindre bitar.
Häll i vattnet och blanda snabbt ihop till en deg.
Tryck degen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Ställ formen i kylskåpet ca 30 min.
Sätt ugnen på 225˚. Nagga bottnen och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.
Strimla tomaterna. Mixa hälften av osten i matberedare tillsammans med ägg, mjölk, salt och peppar.
Skiva resten av osten. Fördela tomater, ost och timjan i pajskalet. Häll över äggstanningen.
Sänk ugnsvärmen till 200˚ och grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min.
P.S. Jag hade 2 nävar torkade berberisbär i äggstanningen.
Källa: Allt om mat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Oh sicken god paj! Jag som älskar chevre också!! :-)
Skicka en kommentar