En god soppa som dessutom är rik på vitaminer, mineraler och fibrer.
Mynta och vinäger är en mycket god smakkombination.
6 portioner
1 st. kyckling
2 l vatten
2 st. stora lökar
3 st. vitlöksklyftor
1 burk matvete
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 st. hönsbuljongtärning
1 st. röd paprika
1 st. orange paprika
4 msk tomatpuré
5 msk vitvinsvinäger
20 g smör, (eller 2 msk olja)
3 msk pepparmynta, torkad och smulad
några blad färsk mynta
Tillbehör:
knäckebröd eller pitabröd
Gör så här:
1. Koka 2 liter vatten i en kastrull. Hacka lök och vitlök fint.
2. Skär bort kycklinglåren (de ska inte användas, spara dem till annan maträtt.). Skär ut kycklingfiléerna, ta bort skinnet och tärna eller strimla köttet fint.
3. Lägg rygg och vingar i det kokande vattnet. Lägg även i matvete, lök, vitlök, salt, peppar och hönsbuljongtärning. Låt koka i ca 40 minuter under lock på svag värme.
4. Kärna ur och tärna paprikorna fint.
5. Ta upp rygg och vingar ur grytan och låt svalna på en tallrik. Lossa därefter köttet och lägg ner det i soppan alldeles mot slutet.
6. Lägg ner kycklingfiléerna, tomatpuré, vinäger och koka under lock på svag värme, ca 10 minuter.
7. Hetta upp smöret i en liten panna. Tillsätt myntan och fräs snabbt, bara någon sekund, den ska inte brännas.
8. Lägg ner den hackade paprikan och den frästa myntan i soppan och låt koka upp. Smaka av om det behövs salt och peppar.
Källa: Allt om mat
1 kommentar:
Mynta och vinäger, vilken spännande kombination! Den här soppan vill jag prova.
Många hälsningar från fröken Dill
Skicka en kommentar