8 ägg
1 liter mjölk
150 gr. strösocker
1 msk. frystorkat kaffe löst i lite vatten
1 tsk rivet citronskal
Sockerkaka (botten):
5 ägg
5 msk vetemjöl
5 msk strösocker
1 tsk rivet citronskal
Garnering:
vispgrädde
Gör så här:
Crème karamell fyllning:
• Häll sockret i en ugnssäker, tjockbottnad kastrull och koka försiktigt under omrörning tills sockret smälter och blir gyllenbrunt (8 – 10 min).
• Vrid runt så att kastrullens botten och sida blir jämnt täckta med karamell. Låt kastrullen åt sidan så att karamellen svalnar och stelnar.
• Vispa mjölken med äggen i en skål.
Sockerkaka:
• Vispa i en annan skål äggen med vetemjölet, strösockret och rivet citronskal.
Häll blandningen för crème karamell (mjölk och ägg) i kastrullen.
Häll (ovanpå) blandningen för sockerkaka.
Sätt kastrullen i ugnen, 170°C för ca 1 timme, tills kakan släpps från kastrullen.
Sätt en tallrik (eller tårtfat) med höga kanter ovanpå kastrullen. Vänd kastrullen.
Lyft inte kastrullen förrän kakan har kallnat (låt kakan stå över natten i kylskåpet).
Garnera med vispgrädde.
5 kommentarer:
Tårtan kan vara väldigt gott vi ska prova den på lördagen! Min minsta vill ha den!Välkommen tillbaka med nya recept vi har saknat dig!
Tack Ileana!
Vi renoverar köket så att det inte blir mycket matlagning/bakning.
Fac si eu adesea tortul acesta, este excelent si nu-i mult de munca. Iti multumesc ca mi-ai reamintit de el. Va fi desertul de weekend!
Spor la renovat! :)
Este tortul meu favorit!
Spor si tie la facut bijuterii!
Multumesc Elena,am lasat putin deoparte bijuteriile ca deocamdata sunt foarte prinsa cu scoala (SFI)-ul :). Te pup si te urmaresc indeaproape, imi plac toate retetele tale ;)
Skicka en kommentar