onsdag 28 april 2010
Mâncare de varză cu cârnaţi/Vitkålsgryta med smakrika korvar
1 st. vitkål
2 gula lökar
6 tomater (eller 3 msk tomatpasta)
ca 600 g korvar (chorizo, cabanossi, etc.)
dill
lagerblad
timjan
ca 2 dl vatten
• Strimla vitkålen, blanda den med lite salt, i en stor kastrull. Låt stå i ca 30 min (så blir vitkålen skonsammare mot magen). Efter 30 min skölj vitkålen i ett durkslag.
• Skåla och skala tomaterna, hacka de.
• Skär korvarna i bitar och stek de i lite olja i en stor gryta. Ta ut de och lägg de åt sidan.
• Hacka löken och fräs den i lite olja (i samma gryta).
• Tillsätt vitkål, lök, lagerblad, timjan, tomater, vatten.
• Låt koka tills vitkålen blir mjuk.
• Tillsätt korvarna och koka i några minuter till.
• Tillsätt dillen.
• Servera med bröd eller polenta.
Etiketter:
allt i ett,
enkelt,
huvudrätter,
korvgryta,
lunch,
middag,
vitkålsgryta
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
mmm, asa bun! :) G
Exact! Simplu si bun!
Skicka en kommentar