Blogg-Topplista Elenas recept: Lax med valnötsrisoni och basilikasås

torsdag 3 december 2009

Lax med valnötsrisoni och basilikasås



















Det bästa laxreceptet finns på Annes blogg: Tack Anne!

4 portioner

4 portionsbitar laxfilé
1-2 msk fiskfond

1 kruka basilika
1 pressad citron
1 msk olivolja
en nypa salt

3 dl risonipasta
1 dl valnötter, hackade
1 rödlök
1 klyfta vitlök
1/2 msk olivolja
100 g babyspenat
2 tsk sambal oelek
en nypa salt
3 tsk äppelcidervinäger

Koka risonipastan i saltat vatten. Häll av men spara vattnet (laxen ska kokas i samma vatten) och skölj med kallt vatten.

Tillsätt fiskfonden i pastavattnet. När det kokar, sänk värmen, och lägg i fisken. Låt sjuda i ca 4-6 minuter, beroende på hur tjocka laxbitarna är.

Rosta valnötterna i en torr stekpanna, och lägg åt sidan.
Hacka rödlök och vitlök. Värm olivolja i en stekpanna och fräs lök och vitlök i någon minut. Tillsätt valnötter, spenat och risoni och rör om tills allt är varmt. Krydda med sambal oelek, salt och äppelcidervinäger.


















Basilikasås:
Repa av alla bladen från basilikan, och mixa med olivolja och citronsaft till en slät sås. Smaka av med lite salt.

Inga kommentarer:

 
Blogglista.se