tisdag 14 september 2010
Lövbiffsrulader med champinjon- och baconfyllning
(4 portioner)
8 lövbiffar, ca 700 g
2 msk smör
2 dl vatten
1 msk mörk oxfond, konc
2 dl matlagningsgrädde
8 tandpetare
salt, svartpeppar
Champinjon- och baconfyllning:
2 schalottenlökar
400 g champinjoner
240 bacon
1 msk smör
2 msk hackad bladpersilja
Servera med:
sallad
klyftpotatis eller potatismos
• Rumstemperera köttet., salta och peppra köttet lätt.
• Champinjon- och baconfyllning: Fräs hackad lök, hackade champinjoner och strimlat bacon i en stekpanna med smör tills det får färg. Tillsätt 2 msk persilja och rör om.
• Lägg en sked fyllning på varje lövbiff och rulla ihop till rulader. Fäst med en tandpetare längs med ruladen.
• Bryn ruladerna runt om i en stekpanna med smör. Tillsätt vatten, oxfond och matlagningsgrädde och låt puttra 10 minuter. Blev det lite fyllning kvar kan det läggas i såsen.
• Ta upp ruladerna och ta bort tandpetarna. Lägg ruladerna i en form och slå över skysåsen. Garnera med persilja. Servera med sallad och klyftpotatis.
Etiketter:
enkelt,
herrmiddag,
husmanskost,
huvudrätter,
lunch,
lövbiffsrulader,
matbilder,
matblogg
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
det har ser otroligt smaskigt ut, maste helt klart testas:))
Kramar,
Nena
Skicka en kommentar