4 port.
- ½ paket filodeg = 250 gr, ca 6 st. filodeg
 - 500 g champinjoner
 - 1 stor potatis
 - 1 stor gul lök
 - 1 vitlöksklyfta
 - lite röd/grön stark chili
 - olivolja
 - 1 tsk oregano
 - 1 tsk timjan
 - 3 – 4 msk persilja
 - salt
 - peppar
 
Fyllningen:
- Rensa och hacka champinjonerna, i stora bitar.
 - Skala och riv potatisen.
 - Skala och hacka gul lök och vitlök.
 - Hacka chili och persilja.
 - Heta upp lite olja i en stekpanna. Fräs gul lök, vitlök och chili i några minuter.
 - Tillsätt riven potatis. Fräs allt tills potatisen blir mjuk, tillsätt eventuellt lite vatten så att röran inte ska brännas i stekpannan.
 - Tillsätt de hackade champinjonerna, fräs tills all vatten avdunstas.
 - Tillsätt salt, peppar, oregano, timjan, persilja.
 - Låt röran svalna.
 - Lägg en ren kökshandduk på bordet. Lägg 1 st. filodeg på kökshandduken. Pensla lite olivolja på filodegen. Lägg 1 st. till filodeg, pensla med olivolja. Upprepa med de resterande filodegen.
 - Bred champinjonröran på filodegen men låt 3 – 4 cm vid sidorna utan champinjonröra.
 
- Vik vänster- och höger sida utan fyllning ovanpå
fyllningen och med hjälp av servetten rulla filodegen med fyllning till en
rulle. 
 - Lägg rullen med skarven neråt på en bakplåt med bakplåtspapper.
 - Pensla rullen med lite olivolja.
 - Grädda i 190 grader tills rullen får fin färg.
 
Servera med en grön sallad.





Inga kommentarer:
Skicka en kommentar