onsdag 12 oktober 2011
Dulce de leche-glass – utan vispgrädde, gelatin eller ägg!
(ca 12 st. i muffinsformar)
1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
400 g grekisk yoghurt
• Dulce de leche (typ kolasås ): ställ den oöppnade mjölkburken i en kastrull med vatten. Låt burken koka i ca 3 timmar. Burken ska alltid vara täckt med vatten annars kan den sprängas. Kyl sedan burken genom att låta kallt vatten rinna över den.
• Blanda yoghurten med Dulce de leche-såsen.
• Häll röran i en behållare i frysen för minst 4 timmar.
Jag använder muffinsformar av silikon. Efter att röran har stelnat tar jag bort muffinsformarna och lägger glassklumparna i en plastburk i frysen. En sådan klump är en lagom portion – tycker jag.
Jag stoppade in några Snickersbitar i varje form. Kan uteslutas.
Källa: Piscotel
Etiketter:
dessert,
dulce de leche glass,
efterrätt,
enkelt,
glass,
glass med yoghurt,
äggfri
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Ce bine arata, o sa-mi rog cumnata sa-mi faca traducerea retetei, sa o facem in weekend. Dau de stire daca ne-a reusit! Blogul tau o sa fie inspiratia mea preferata, in materie de mancare suedeza.
Poti traduce toata pagina cu Google Translate.
Succes! Sa-mi spui daca v-a placut. Mie mi s-a parut prea dulce.
Bun, bun, am fost multi la degustat, n-am mai prins a doua tura, dar mi s-a parut excelent. Nici mie nu-mi place prea mult dulce, dar mi s-a parut foarte bun asa. Am pus in forme de silicon pentru gheatza. Se repeta, cu siguranta!
Ma bucur ca v-a placut!
Skicka en kommentar