Blogg-Topplista Elenas recept: Koreanska zucchinipannkakor

söndag 3 oktober 2021

Koreanska zucchinipannkakor
























Jag lagar sådana pannkakor rätt så ofta. Ibland lägger jag till räkor eller grillat kycklingkött.

Receptet räcker till 1 hungrig person eller till 2 – 3 som förrätt. Om man vill göra rätten vegansk byter man ut ägget mot 0,5 dl vatten.

300 g zucchini
5 – 7 cm purjolök
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
1 nypa salt
1 ägg
1 tsk sesamolja
rapsolja att steka i

Sås:
2 msk japansk soja
1 msk risvinäger (eller vit balsamvinäger)
1 tsk strösocker
0,5 färsk chili
1 liten bit silverlök (eller något mindre rödlök)
1 tsk rostade sesamfrön

Såsen: Grovhacka chili och lök. Häll på soja, vinäger, socker och sesamfrön och rör om.

  • Riv zucchini och strimla purjolök. Lägg i en bunke och häll på vetemjöl och potatismjöl samt lite salt. Rör om tills mjölet täcker grönsakerna. Knäck i ägget och rör om ordentligt tills allt är en jämntjock smet.
  • Stek smeten i generöst med rapsolja. Stek på medelvärme till frasig och gyllene i botten. Pensla lite sesamolja och vänd pannkakan. Stek till gyllene även på den andra sidan.
  • Lägg upp Lägg upp zucchinipannkakan/pannkakorna på en tallrik och klipp i munstora bitar. Skeda över såsen.
  • Obs! Jag gör alltid dessa pannkakor med 1 kg zucchini, 5 ägg, 1 dl vetemjöl, 1 dl potatismjöl och har två satser sås. Smeten blir vattning mot slutet om man har från början ett kilo zucchini så att kanske det blir best om man gör en sats i taget.

Recept från @jennywaldden

Inga kommentarer:

 
Blogglista.se