I en affär med ryska varor hittade jag bottnar till
Medovik-tårta.
Jag har gjort en tårta med sådana bottnar och som fyllning hade jag en kräm på smör, kakao och sylt. Superenkelt!
Ca 14 port.
(en tårta med en diameter på 24 cm)
1 förpackning med Medovik-bottnar (5 bottnar i
förpackningen)
Kräm:
200 g osaltat smör
50 g kakao
sylt – en burk ca 400 g (jag hade apelsinsylt)
Till krämen – ha alla ingredienserna rumstempererade.
- Vispa smör, kakao och sylt i en bunke med en elvisp till en slättkräm.
- Täck kanterna på serveringsfatet med aluminiumfolie eller bakplåtspapper.
- Krossa ena botten till fina smulor. Smulorna ska användas till att klä tårtan.
- Dela krämen i fyra delar. Varva bottnarna med kräm. Ovanpå sista lagret med kräm strös kaksmulorna (botten/kräm/botten/kräm/botten/kräm/botten/kräm/smulor).
- Låt tårtan safta sig i några timmar/över natten. Tårtan håller sig saftig i minst en vecka, i kylskåp.
(Ta bort aluminiumfolien/bakplåtspappret. 😊)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar