söndag 13 mars 2011
Citronglass (med mascarpone)
Uppfriskande citronglass!
(12 st. i muffinsstorlek)
250 g mascarpone
1 dl strösocker
2 dl crème fraiche
rivet skal och saft av en citron
• Blanda allt.
• Häll smeten i muffinsformar (ev. av silikon).
• Ställ det i frysen för minst 2 timmar.
Etiketter:
citronglass,
citronglass med mascarpone,
dessert,
efterrätt,
Elenas blogg,
elenas recept,
elenasblogg,
elenasrecept,
enkelt,
glass
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
7 kommentarer:
Så smart och fint att göra glassen i portionsformar. Vilken trevlig dessert. Och gott! Jag är ju så glad i citrusfrukter.
Så härligt uppfriskande med citron i glassen.
Jag bara älskar citron!
Tanken med glass i muffinsstorlek var att man kan kombinera olika smaker. Man kan servera t.ex citronglass och apelsinglass i lagom stora portioner.
Plus att det är lätt att ta fram precis rätt antal portioner!
Jag har aldrig använt mascarponeost, det låter hur gott som helst, måste prova!
Karin - prova! Det är som Philadelphia, fast utan smak! :) Gott i Tiramisú.
Det här ser ju bra ut men finns det inte risk att smaken dvs citronen sjunker till bottnen?...jag läste det på ett annat recept, där stod det att därför skulle man blanda runt i smeten då och då, vilket betyder att de gjorde det i en stor form...
Hej Linnzy!
Smeten hade samma smak i hela portionen!
Jag är för lat att blanda i smeten då och då, därför föredrar jag små portioner!
Prova!
Skicka en kommentar