4 port.
Marinad till köttet:
2 msk limesaft
1 msk honung
1msk olja
2 tsk chilipulver
2 vitlökspulver, finhackade
1 msk honung
1msk olja
2 tsk chilipulver
2 vitlökspulver, finhackade
Fajitas:
ca 350 g nötkött
1 msk olja
1 lök, i tunna skivor
1 grön eller röd paprika, skivad
2 tsk majsmjöl
4 st. tortilla
ca 350 g nötkött
1 msk olja
1 lök, i tunna skivor
1 grön eller röd paprika, skivad
2 tsk majsmjöl
4 st. tortilla
salsa
guacamole
sallad
majs
guacamole
sallad
majs
Blanda ingredienserna till
marinaden i en skål. Blanda ner köttet i marinaden. Täck över och låt marinera
i kylskåp i ca 30 minuter.
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek köttet (häll i marinaden också i stekpannan) tills det får lite färg. Blanda i lök och paprika och fortsätt steka tills grönsakerna blir mjuka.
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek köttet (häll i marinaden också i stekpannan) tills det får lite färg. Blanda i lök och paprika och fortsätt steka tills grönsakerna blir mjuka.
Blanda majsmjöl och lite
vatten i en liten skål och rör om till en slätt blandning. Häll blandningen
över köttblandningen och tillaga under omrörning i några minuter tills den
tjocknar.
Lägg varje tortilla på en
tallrik, lägg sallad på tortilla, skeda guacamole, köttblandning, salsa och
majs. Vik upp nederkanten på tortilla, rulla ihop och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar