onsdag 6 januari 2010
Fläskfilé i ost- och senapssås
4 port
600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
lite olja
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk konc. kalvfond
1 msk fransk senap
1 dl riven Västerbottenost
hackad persilja
150 g baconbitar
Stek bacon.
Skär köttet i skivor. Bryn köttet i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Skala och hacka löken och vitlöken.
Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under visping.
Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 min.
Ta grytan från värmen. Rör i osten.
Strö över hackad persilja och knaperstekta små baconbitar.
Servera med ris eller pressad potatis/klyftpotatis eller med couscous och en sallad av tomat/kidneybönor.
(Man kan förbereda köttet och såsen och koka ihop innan servering.)
Etiketter:
fläskfilé,
herrmiddag,
huvudrätter,
klassiker,
lunch,
matbilder,
matblogg,
middag,
nyår,
tjejmiddag
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Tänk att man kan göra så mycket gott av fläskfilé...och att man inte tröttnar på den heller.
Önskar dig god fortsättning på det nya året!
Jag blir sååå hungrig när jag läser alla dina härliga recept! Din blogg är kanon! /Lillsnörpa
Tack Lillsnörpa!
Ingrid - Visst kan man göra mycket av fläskfilé. Och gott blir det också!
God fortsättning på det nya året - till dig också!
Skicka en kommentar