onsdag 2 april 2008
Marängtårta med citronkräm
Bottnar:
- 4 äggvitor
- 2 dl socker
Citronkräm:
- 4 äggulor
- ¾ dl socker
- rivet skal och saft av ½ citron
- 50 g osaltat smör
Garnering:
- 2 dl vispgrädde
- ½ msk vanillin socker
Vispa äggvitorna med hälften av sockret till hårt skum. Vänd ner resten av sockret:
Bred ut 2 runda eller fyrkantiga bottnar på bakplåtspapper på plåt:
In i ugnen, 125 °C, tills marängen känns torr och lossnar från papperet ca 1 ½ timme.
Vispa samman äggulor, socker, citronskal och saft i en rostfri kastrull. Sjud under vispning tills krämen tjocknat:
Rör i matfettet i små klickar och låt krämen kallna:
Lägg ihop tårtan:Bred citronkräm mellan bottnarna:
Vispa grädden och bred eller spritsa den över tårtan:
Min favorittårta!
Etiketter:
citron,
citronkräm,
citrontårta,
dessert,
dop,
efterrätt,
enkelt,
fest,
fika,
herrmiddag,
maräng,
marängtårta,
matbilder,
matblogg,
tårta
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
8 kommentarer:
Am cautat reteta pe blog... si am dat doar de minunatii. Eu sunt o gurmanda si salivez uitandu-ma la poze.
O prietena mi-a zis ca a facut si a mancat un tort ff bun, sa ma convinga imi zice: " am facut unu (un tort) ieri si l-am papat tot. o fost si mic da bun. data ce vine il fac mai mare neaparat" mi-a trimis reteta si a adaugat:" http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/7636/Tort-de-bezea-cu-crema-de-lamaie/
asta i
«da i buuun rau» "
Asa ca am citit pe culinar, si am ajuns pe blog. Acum incerc si eu... blaturile sunt la cuptor.
Revin cu un comment sa spun rezultatul. Deocamdata multumesc
Anca ce bine imi pare ca-l faci!
Eu de 20 de ani sunt obligata sa-l fac la petreceri. Alt tort nu admit prietenii mei. Am incercat eu si alte torturi dar n-a mers!
Succes!
L-am facut, l-am mancat!
Dar cum ii spuneam si mamei, mai bine sa nu ajunga decat sa ramana...
Mama l-ar fi mancat singura, sora-mea... ar schimba crema :)) ... data viitoare facem si ceva modificari... ca sa fie si productie proprie :D
Oricum foarte bun si a iesit fara probleme.
Ma bucur Anca, ca v-a placut.
Crema se poate amesteca cu putina frisca batuta si in felul asta ii mai taie din acreala.
Hej och tack för receptet och att du hade tagit bilder! Det var mycket lättare med bilder :) Den blev jätte god och alla tyckte om tårtan! Jag garnerade med kärnfria vindruvor som passade bra också. Tack det var jätte gott! :)
Tack Anonym!
Kärnfria vindruvor - vilken bra idé!
På Annas begäran till hennes födelsedagsfirande! En favorit i många år!!!
Susanna, när är Annas födelsedag?
Skicka en kommentar