torsdag 21 oktober 2010
Krämig kycklingsoppa med smak av curry
(Till 6 port.)
3 kycklingklubbor
2 morötter
2 persiljerötter
1 bit selleri (100 g–200 g)
1 gul lök
1 paprika
2 burkar champinjoner
1,5 l vatten
1 msk smör/olja
1 msk curry
1 krm cayennepeppar
• Koka kycklingklubborna i ca 30 minuter. Skumma noga.
• Skala morötterna, persiljerötterna, sellerin. Skär grönsakerna utom löken i stora bitar. Salta. Koka i 30 minuter till tillsammans med kycklingklubborna.
• Skala och finhacka löken.
• Hetta upp smöret/oljan i en stekpanna. Bryn löken genomskinlig under omrörning.
• Låt champinjonerna rinna av. Lägg champinjonerna i stekpannan. Tillsätt curryn. Stek i några minuter till.
• Sila buljongen. Bena ur kycklingklubborna. Hacka köttet i stora bitar.
• Passera de kokta grönsakerna.
• Blanda kött, grönsaksröran, buljong och champinjonröran i en kastrull.
Servera med ett gott bröd.
Etiketter:
Elenas blogg,
elenasrecept,
enkelt,
huvudrätter,
lunch,
middag,
recept,
soppa
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Ahh smaskigt, jag alskar bade kyckling och curry men har aldrig smakat en soppa med dessa ingredienserna. Maste helt klart testas, tack for tipset:)
Kram,
Nena
Prova, Nena, det är jätte gott!
Kram,
Elena
Skicka en kommentar