(klicka på bilden för en större bild)
(4 port.)
Färsbullar:
500 g färs
100 g spenat (fryst, hackad)
2 klyftor vitlök
1 ägg
4 msk kalvfond
100 g fetaost i små bitar
torkad timjan
olivolja till stekning
salt och peppar
500 g färs
100 g spenat (fryst, hackad)
2 klyftor vitlök
1 ägg
4 msk kalvfond
100 g fetaost i små bitar
torkad timjan
olivolja till stekning
salt och peppar
+ 2,5 liter vatten
Morotyoghurt:
5 dl yoghurt
3 – 4 morötter
2 klyftor vitlök
1 msk dill (finhackad)
0,5 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger/vit balsamico
5 dl yoghurt
3 – 4 morötter
2 klyftor vitlök
1 msk dill (finhackad)
0,5 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger/vit balsamico
Citronsås:
3 dl vatten
1 msk kalvfond
1 dl grädde
1 st. citron
1,5 msk matlagningsmjöl
3 dl vatten
1 msk kalvfond
1 dl grädde
1 st. citron
1,5 msk matlagningsmjöl
+ 8 st. potatis
Morotyoghurt:
Skala och hacka vitlök. Riv morötterna. Finhacka dillen. Blanda alla ingredienserna och ställ in i kylskåp.
Skala och hacka vitlök. Riv morötterna. Finhacka dillen. Blanda alla ingredienserna och ställ in i kylskåp.
Färsbiffar:
Tina spenaten, krama ut vattnet. Skala och finhacka vitlök. Blanda färs med spenat, vitlök, ägg och 1 msk fond till en smet. Smaka av med salt, peppar och timjan. Forma köttbullar och tryck in en kub ost. Bryn bullarna hastigt runt om i matolja på hög värme i en stekpanna ett par minuter. Koka upp vatten med resten av fonden i en kastrull. Lägg i bullarna och låt sjuda i cirka 10 minuter.
Tina spenaten, krama ut vattnet. Skala och finhacka vitlök. Blanda färs med spenat, vitlök, ägg och 1 msk fond till en smet. Smaka av med salt, peppar och timjan. Forma köttbullar och tryck in en kub ost. Bryn bullarna hastigt runt om i matolja på hög värme i en stekpanna ett par minuter. Koka upp vatten med resten av fonden i en kastrull. Lägg i bullarna och låt sjuda i cirka 10 minuter.
Klyftpotatis:
Skala och skär potatis i klyftor. Koka potatis i saltat vatten på medelvärme i 10 minuter. Ta ur och låt rinna av. Stek potatisen i matolja på hög värme i 3 minuter. Krydda.
Skala och skär potatis i klyftor. Koka potatis i saltat vatten på medelvärme i 10 minuter. Ta ur och låt rinna av. Stek potatisen i matolja på hög värme i 3 minuter. Krydda.
Citronsås:
Blanda såsingredienserna i kastrull och låt sjuda i 5 minuter
6 kommentarer:
Ser jättegott ut! Himla spännande ingredienser till färsbiffarna! Det måste jag prova! Ha ne bra dag!
ja, dem var verkligen goda!
Kikar in och önskar en trevlig helg! Blir det något bullbak idag?
Igår blev det inget bullbak! Men idag bakar jag kanelbullar! En dag för sent, men ändå...
Jag är såld. Din underbara blogg lyfter hela mig upp till himlen!
Din mat, dina recept & dina bilder är helt fantastiska!
Fortsätt som du brukar och ha en riktigt skön vecka!
Kram, Jennie
www.kalasgott.blogg.se
Tack, Jennie!
Skicka en kommentar