torsdag 9 september 2010
Fisk med nudlar och asiatisk sås
(Till 2 port.)
150 g nudlar
ca 300 g fisk
1 vitlöksklyfta, skivad
1 msk olja till stekning
2 tsk sambal oelek
1 ask körsbärstomater
3 msk asiatisk fisksås
3 msk färskpressad limejuice
2 msk strösocker
2 msk rapsolja
100 g färsk spenat
färsk koriander eller thaibasilika
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
- Koka nudlarna.
- Sjud fisken i 5 min.
- Fräs vitlöken i oljan, tillsätt sambal oelek och halverade tomater. Salta och peppra. Stek några minuter.
- Blanda fisksås, limejuice, socker och rapsolja till en dressing.
- Lägg spenaten i botten på ett uppläggningsfat eller i portionsskålar. Lägg på nudlar, fisk och färska örter. Häll över lite dressing och servera resten vid sidan av.
Fisken kan ersättas med köttfärs.
(Jag glömde nudlarna när jag tog bilden!)
Etiketter:
allt i ett,
asiatiskt,
enkelt,
huvudrätter,
lunch,
middag,
nudlar
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar