(Klicka på bilden, för en större bild.)
Den är inte söt!!!
Serveras som förrätt. Passar med öl eller vitt vin. Passar utmärkt till buffé.
Själv föredrar jag några skivor olivkaka med ett glas filmjölk, till frukost.
4 ägg
100 g vetemjöl
150 g urkärnade oliver, helst i olika färger
250 g kassler/skinka
150 g riven ost
3 msk olivolja
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200˚.
Serveras som förrätt. Passar med öl eller vitt vin. Passar utmärkt till buffé.
Själv föredrar jag några skivor olivkaka med ett glas filmjölk, till frukost.
4 ägg
100 g vetemjöl
150 g urkärnade oliver, helst i olika färger
250 g kassler/skinka
150 g riven ost
3 msk olivolja
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200˚.
Blanda vetemjöl och bakpulver väl.
Tillsätt ägg, olja och ost.
Strimla kasslern/skinkan och blanda det i smeten tillsammans med oliverna.
Tillsätt ägg, olja och ost.
Strimla kasslern/skinkan och blanda det i smeten tillsammans med oliverna.
Smörj en avlång form, häll i smeten och grädda i mitten av ugnen ca 45 min.
Låt kakan svalna innan den skivas tunt. Förvara den i kyl.
Går att frysa.
Låt kakan svalna innan den skivas tunt. Förvara den i kyl.
Går att frysa.
Källa: stella/www.culinar.ro (Franskt recept.)
2 kommentarer:
Något sådant här har jag inte sett tidigare, spännande!! :-)
Verkar supergott!
Det är jätte gott! Prova!
(I Rumänien är ett måste på buffébordet.)
Skicka en kommentar