4 ägg
4 msk socker
4 msk vetemjöl
ca. 100 g rabarber, skurna i bitar
ca. 100 g jordgubbar, skurna i bitar
lite florsocker/strösocker att pudra kakan med.
4 msk socker
4 msk vetemjöl
ca. 100 g rabarber, skurna i bitar
ca. 100 g jordgubbar, skurna i bitar
lite florsocker/strösocker att pudra kakan med.
Sätt ugnen på
180°C.
Smörj och bröa
en form ca 1,5 – 2 l eller 24 cm i diameter. Min form var på 23 cm x 18 cm x 4
cm.
Vispa
äggvitorna, hårt.
Tillsätt sockret och vispa till hård maräng.
Tillsätt äggulorna.
Sikta vetemjölet och tillsätt det, rör försiktigt i smeten.
Häll smeten i
formen.
Strö rabarber
och jordgubbar över smeten.
Baka i ca 30
min i nedre delen av ugnen. Prova med en sticka, den ska vara torr när den tas
ut ur kakan.
Pudra kakan med
lite florsocker eller strösocker.
(Man kan utesluta
frukten.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar