Blogg-Topplista Elenas recept: Skaldjursrisotto med pesto

måndag 14 februari 2011

Skaldjursrisotto med pesto

skaldjursrisotto_1
(4 portioner)

8-9 dl fisk- eller grönsaksbuljong
2 schalottenlökar, finhackade
2 msk + 2 msk olivolja
4 dl arborioris
1 dl vitt vin
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta, pressad
1-2 dl parmesan, färskriven
2 msk smör
8 pilgrimsmusslor
8 tigerräkor
olivolja till stekning
citron
träspett

• Koka upp buljongen och häll den varm på låg värme.
• Fräs lök i 2 msk olivolja på medelhög värme i en tjockbottnad kastrull tills löken är glansig.
• Häll i riset och fräs ytterligare någon minut.
• Häll i vin, låt koka under omrörning.
• Tillsätt lite av buljongen och rör om. När den har absorberats, tillsätt ytterligare lite buljong. Fortsätt på samma sätt i cirka 20 minuter tills riset har lätt tuggmotstånd.

• Mixa ihop basilika, vitlök och s msk olivolja till en pesto.

• När riset är klart, rör i peston, parmesanost och smör.
• Smaka av med salt och peppar.

• Salta och peppra pilgrimsmusslorna och tigerräkorna.
• Pensla en grillpanna med olivolja. Hetta upp pannan kraftig och grilla pilgrimsmusslorna cirka 1 minut på varje sida. Grilla tigerräkorna i 2-3 minuter på varje sida, eller tills de är genomstekta. Trä på spett och servera med risotton. Pressa citron över skaldjuren.

Inga kommentarer:

 
Blogglista.se