(till 6 - 8 port.)
1 morot
1 persiljerot
1 gul lök
1 paprika
500 g blomkål
1 tomat
2 äggulor
2 – 3 dl grädde
1 citron
salt/Vegeta
persilja/libsticka
Till frikadeller:
500 g köttfärs
2 äggvitor
3 msk ris
1 msk vetemjöl
salt/Vegeta
peppar
Hacka morot, lök, persiljeroten.
Hacka paprikan, tomaten, dela blomkålen i små buketter.
Fräs morot, lök,
persiljerot i lite olja, i en kastrull.
Häll ca 2 l vatten i kastrullen. Koka grönsakerna i ca 15 min.
Blanda köttet med de
övriga ingredienserna och rulla till köttbullar.
Lägg köttbullarna i kastrullen, låt allt koka i ca 20 min.
Tillsätt paprika, tomat, blomkål. Låt allt koka i ca 10 minuter till.
Ta av kastrullen från
värmen.
Separat, i en liten skål – rör äggulorna med grädden, tillsätt lite soppa, rör lite,
tillsätt lite soppa igen, rör lite till. Detta är som en redning, äggulorna ska
inte hinna koagulera om man tillsätter dem direkt i den heta soppan. Häll denna
redning i soppan.
Tillsätt
persilja/libsticka.
Smaksätt med salt och citronsaft.
#Elenasrecept
#frikadellsoppa #frikadellsoppamedblomkål #soppa #köttsoppa #kött #köttfärs
#rumänskarecept #rumänsktmat
1 kommentar:
Tack! Lägg gärna upp fler rumänska recept. Supergott!
Skicka en kommentar