måndag 15 mars 2010
Sjömansbiff
(Antal portioner: 4)
600 g lövbiff, rostbiff eller nötinnanlår
3 gula lökar
8-10 potatisar
2 msk smör eller margarin
1 lagerblad
1 tsk timjan
salt
vitpeppar
2,5 dl mörkt öl
2,5 dl buljong av tärning
persilja
saltgurka
Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor och krydda med salt och peppar. Bryn på båda sidor i smör. Ta upp köttet och lägg det i en gryta.
Skala löken och skär den i skivor. Bryn löken.
Skala potatis och skär i skivor.
Varva kött, lök och potatis i en gryta. Krydda med salt och peppar. Lägg i lagerblad och timjan. . Häll på buljong och öl.
Småkoka under lock i ca 45 minuter.
Strö över hackad persilja före serveringen.
Servera med skivad saltgurka.
Etiketter:
allt i ett,
herrmiddag,
husmanskost,
huvudrätter,
klassiker,
lunch,
lövbiff,
matblogg,
middag,
sjömansbiff
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar