söndag 23 januari 2011
Ciorbă (falsă) de burtă/Portabellosoppa med sting
Om man inte gillar komage kan man ersätta detta med svamp:
500 g portabello
1 gul lök
1 morot
2 grillade paprikor (på burk)
2 dl crème fraiche
1 äggula
salt, peppar
lite olja
Serveras med:
pressad vitlök
balsamico
tryffelolja
scones
• Hacka löken och riv moroten. Skiva svampen. Skiva paprikorna.
• Fräs lök och morot i lite olja. Tillsätt svampen och 1,5 l kokande vatten. Koka i 20 min.
• Tillsätt paprika. Koka i 5 minuter till. Smaka av med salt och peppar.
• Blanda äggulan och crème fraiche med lite vätska från soppan i en stor kastrull. Tillsätt mer vätska tills röran blir lika hett som soppan. Häll röran i soppan.
Smaka av med pressad vitlök eller tryffelolja och balsamico.
Servera med scones.
Etiketter:
enkelt,
herrmiddag,
huvudrätter,
lunch,
portabellasoppa,
portabellosoppa,
rumänsk mat,
rumänska recept,
soppa,
vegetarisk
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Det har kande jag inte till. Vad ar portobello for nagot? Ser riktigt gott ut i alla fall:)
Kramar,
Nena
Portabello är en stor svamp. Mycket gott! Istället för kött...
Gjorde denna igår! Suuupergod�� //jenny
Det glädjer mig att du gillade det!
Skicka en kommentar