2 ägg
9 msk socker
9 msk olja
9 msk mjölk
12 msk vetemjöl
1 msk bakpulver
Till fyllning:
0,500 g kvitten
0,500 g äpple
3 msk socker
1,5 tsk kanel
lite smör
Till garnering:
florsocker
- Blanda ägg och socker.
- Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver.
- Tillsätt mjölken, lite i taget. Blanda väl.
Gör fyllningen:
- Skala kvitten och riv den på rivjärnet.
- Skala äpplen och skär dem i fina skivor
- Heta in lite smör i en stekpanna
- Fräs kvitten och äpple i smöret, tillsammans med sockret och kanel tills allt vatten
har dunstat.
- Häll HÄLFTEN av smeten i en smord och bröad form (min var på 30 x 22 x 5 cm).
- Grädda i 180 grader ca 10 minuter.
- Lägg fyllningen på kakan.
- Häll den andra HÄLFTEN av smeten i formen.
- Grädda i ytterligare 25 minuter.
- Skär i bitar när kakan har svalnat.
- Strö på florsocker.
(Obs! Det blir ganska lite smet, men det räcker väl!
Man kan ha bara äpple i fyllningen, eller bara kvitten, med eller utan kanel, som man vil!)
9 msk socker
9 msk olja
9 msk mjölk
12 msk vetemjöl
1 msk bakpulver
Till fyllning:
0,500 g kvitten
0,500 g äpple
3 msk socker
1,5 tsk kanel
lite smör
Till garnering:
florsocker
- Blanda ägg och socker.
- Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver.
- Tillsätt mjölken, lite i taget. Blanda väl.
Gör fyllningen:
- Skala kvitten och riv den på rivjärnet.
- Skala äpplen och skär dem i fina skivor
- Heta in lite smör i en stekpanna
- Fräs kvitten och äpple i smöret, tillsammans med sockret och kanel tills allt vatten
har dunstat.
- Häll HÄLFTEN av smeten i en smord och bröad form (min var på 30 x 22 x 5 cm).
- Grädda i 180 grader ca 10 minuter.
- Lägg fyllningen på kakan.
- Häll den andra HÄLFTEN av smeten i formen.
- Grädda i ytterligare 25 minuter.
- Skär i bitar när kakan har svalnat.
- Strö på florsocker.
(Obs! Det blir ganska lite smet, men det räcker väl!
Man kan ha bara äpple i fyllningen, eller bara kvitten, med eller utan kanel, som man vil!)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar