Blogg-Topplista Elenas recept: Sallad med betor och bönor, med Chèvreostdressing

söndag 19 december 2021

Sallad med betor och bönor, med Chèvreostdressing

 

















4 port

6 rödbetor (eller 3 röda och 3 gula)
1 fänkålshuvud
1 (röd) paprika
2 små sötpotatisar
2 – 3 rödlökar
1 msk olivolja
salt
peppar

Bönröra:
1 liten silverlök eller rödlök
1 burk stora vita bönor, 400 g
1 burk kidneybönor
1 msk olivolja
1 tsk hela kumminfrön
1 msk finhackad färsk persilja
salt
peppar

Chèvreostdressing
200 g chèvreost
½ äpple
150 g smetana eller rysk yoghurt

Ugn 200°C.

Skala och skiva fänkålen. Skär rödlöken i klyftor, tärna paprikan, skala och skiva eller tärna sötpotatisen och lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja, salta och peppra. Rosta tills de fått färg och är mjuka.
Koka betorna med skal. Låt dem svalna i kallt vatten.

Bönröra:
Skala och skiva löken tunt.
Skölj bönorna med kallt vatten och blanda tillsammans med lök, olja, kummin och persilja i en stekpanna. Låt svettas på låg värme i några minuter, rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.

Chèvreostdressing:
Skär av det vita skalet från osten.
Tvätta och tärna äpplet fint.
Smula osten med hjälp av en gaffel och rör samman med äpple och smetana/rysk yoghurt.

Blanda ugnsrostade grönsaker, rödbetor och bönröran.
Toppa med dressing.

Inga kommentarer:

 
Blogglista.se