Blogg-Topplista Elenas recept: Smörgåstårta med varmröktlax och räkor

torsdag 23 september 2010

Smörgåstårta med varmröktlax och räkor

 


















(6 - 8 port.)

15 st. brödskivor
(3 lager x 5 brödskivor per lager)

Fyllning 1:
200 g varmröktlax
3 st. salladslökar, skivade
125 g ost Cantadou pepparrot
1,5 dl turkisk/grekisk yoghurt
4 - 5 tsk citronjuice

Fyllning 2:
6 ägg, hårdkokta
250 g räkor, skalade och hackade
125 g ost Cantadou pepparrot
1,5 dl turkisk/grekisk yoghurt

Garnering:
300 g Philadelphia
2 dl turkisk/grekisk yoghurt
200 g kallrökt lax, skivad
250 g räkor, skalade
200 g kräftstjärtar i lake
1 ask cocktailtomater
1 citron
1 påse ruccolasallad

(en rund form på 24 cm i diameter)

Fyllning 1:
Bena ur fisken och blanda ihop samtliga ingredienser med en gaffel.

Fyllning 2:
Dela äggen, finhacka vitan och lägg undan till garnering. Blanda resterande ingredienser, smaka av med salt och peppar.

Garnityr:
Förbered garnityren på en bricka: snurra ihop laxskivor till rosor, låt räkor och kräftstjärtar rinna av på hushållspapper, skölj och torka tomaterna. Plasta och ställ i kyl.

Montering:
(Använd en form med lösbar kant.)
Kantskär brödskivorna.
Smörja kanterna på 4 brödskivor och lägg de i formen.
Komplettera genom att skära den 5:e brödskivan i små bitar och lägg till brödbitarna där det behövs tills brödlagret är komplett.
Bred fyllning 1 på detta lager.
Lägg på brödskivor till andra brödlagret.
Bred fyllning 2.
Avsluta med ett lager bröd.


















Plasta och ställ formen i kyl.

Garnering:
Blanda Philadelphia med yoghurten.
Flytta tårtan till serveringsfatet. Lägg pappersremsor på serveringsfatet för att skydda serveringsfatet. Ta bort formens kant.
Bred ut ost- och yoghurtröran jämnt över tårtans kant och ovansida.
Tryck fast ruccola på kant och ovansida.


















Garnera med lax, räkor, kräftstjärtar, hackad äggvita, tomat, citronskivor.

















5 kommentarer:

Nena sa...

Vad fin den blev och ser otroligt gott ut, maste se till att laga till en smorgastarta har hemma...det var alldeles for lange sedan.
Kramar,
Nena

Marica sa...

Albinitan blev kanongod och uppskattad. Lite jobb var det att få ihop den men helt klart värt det!!!

Anonym sa...

Blandningen av svenskt och rumänskt är underbar :-) och då pratar jag om hela bloggen:) mvh

Elena sa...

Till Nena:
Lite hemlängtan kanske?

Till Marica:
Vad kul! Jag var lite nervös.
Kakan blir saftigare efter några dagar. Det är min favoritkaka!

Till Anonym:
Vad roligt! Välkommen tillbaka!

Till alla:
Ha en trevlig helg!

Nena sa...

Hehe, jo faktiskt:)) Mammas goda mat var ett tag sedan som jag at nu, maste se till att komma hem till Jul och ata alla gosaker:)

 
Blogglista.se