4 port.
500 g benfritt griskött av skinka eller bog/fläskfilé
2 msk smör
salt
peppar
3 gula lökar
3 st. vitlöksklyftor
2 tsk paprikapulver
2 dl köttbuljong
2 msk tomatpuré
1,5 dl rödvin
1 gul paprika
1 grön paprika
1 röd chili
1 grön chili
2 bifftomater eller halv burk krossade tomater
2 burkar/tetra vita bönor (ej i tomatsås)
2 dl vispgrädde
- Skär köttet i 2 cm x 2 cm x 2 cm stora tärningar. Bryn dem i smör och lägg över i en gryta. Salta och peppra.
- Finhacka gul lök och vitlök. Fräs löken någon minut och lägg i grytan.
- Strö över paprikapulver, tillsätt buljong, tomatpuré och vin. Låt koka under lock på svag värme ca 15 min.
- Skär paprikorna i mindre bitar och chilin i små tärningar.
- Skåla och skala tomaterna. Ta bort kärnorna och skär tomaterna i små bitar.
- Låt bönorna rinna av.
- Rör ner grönsaker, bönor och grädde i grytan.
- Koka ytterligare ca 15 min.
- Smaka av.
Servera med bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar