(För 4 personer)
500 g färska champinjoner eller en burk konserverade champinjoner
en halv gul lök
3 - 4 stjälkar persilja eller 1msk torkad persilja.
1 klyfta vitlök
en halv dl vinättika
en halv dl vatten
1 tsk franska örter *)
2 msk olja
salt
peppar
*) Du kan blanda ihop de franska örterna själv, om du inte kan köpa dem färdigblandade.
Ta lika mycket av oregano, rosmarin, timjan, majram, kyndel, basilika och lite mindre av dragon och blanda noga.
Skiva champinjonerna, hacka löken, vitlöken och persilja.
Blanda vinättikan, vattnet och en rågad tesked av de franska örterna.
Rör ihop allting.
Smaka av med salt och peppar och rör till sist i två matskedar olja.
Låt det stå en stund (minst en halvtimme, rör om då och då).
söndag 29 maj 2011
Marinerade champinjoner
Etiketter:
buffé,
buffémat,
enkelt,
marinerade champinjoner,
smårätter,
tillbehör till kött,
vegetarisk
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Så gott som grilltillbehör.
Eller hur? Det hade vi igår till grillat!
Skicka en kommentar