10 – 12 st.
Deg:
- 500 g vetemjöl
- ¼ jästpaket (ca 10 g jäst)
- 3 dl vatten
- 1 msk socker
- salt
Fyllning:
- 200 g fetaost
- 50 g yoghurt
- 1 ägg
- 0,5 l olja
Rör jästen med sockret.
Blanda vetemjöl, salt, ljummet vatten, jästen till en deg. Knåda degen i några minuter. Låt degen jäsa i ca 30 minuter.
Blanda ingredienserna till fyllningen.
Dela degen i 10 – 12 bitar. Rulla varje del till en
boll och kavla ut till en cirkel, ca 10 cm i diameter.
Lägg 1 – 2 msk fyllning på varje degplatta. Pensla
kanterna med mjölk eller vatten och vik över den ena kanten så att det bildas
en halvcirkel. Tryck till kanten med en gaffel så blir det ett fint mönster.
Hetta upp rikligt med olja i en liten stekpanna med hög kant och fritera pirogerna cirka två minuter på varje sida till fin färg.
5 kommentarer:
Ser jättegott ut! Tror du det funkar även utan ägg i fyllningen?
Det funkar, absolut!
Tack för snabbt svar :)
Hej!
Hade önskat fler recept på ciorba! Var får du tag på libbstocka någonstans?
Jag älskar din blogg och försöker lära mig laga rumänskt. Fortsätt med din blogg. Den är super!
Tack Anonym!
Visst, jag ska skriva flera recept på "ciorba".
Jag köpte en påse med libstickafrö på Sofiero i Helsingborg. Libsticka är en perenn planta. Du får glädje av den i flera år.
Skicka en kommentar