Blogg-Topplista Elenas recept: Shakshuka

söndag 10 oktober 2021

Shakshuka

 En enkel och riktigt god rätt!



















 
2 portioner

1 stor gul lök, grovhackad
1 röd paprika, urkärnad och grovhackad
2 msk rapsolja
4 klyftor vitlök, finhackade
2 tsk paprikapulver
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen gurkmeja
0,5 g saffran
1 burk (400 g) hela skalade konserverade tomater
salt
peppar
4 ägg

Till servering:
mynta, hackad
färsk bladpersilja, Hackad
färsk koriander, hackad

  • Hetta upp oljan i en stor panna på medelvärme. Tillsätt paprika och lök, fräs tills löken blivit genomskinlig (ca 8 minuter).
  • Tillsätt vitlöken och kryddorna, fräs ytterligare en minut tills det doftar.
  • Tillsätt tomaterna och krossa dem lätt med baksidan av en träslev.
  • Smaksätt med salt och peppar och sjud grytan i ca 15 minuter.
  • Gör fyra fördjupningar i grytan och knäck ett ägg i varje fördjupning. Lägg på ett lock och fortsätt sjuda i ca 6 - 7 minuter tills äggen är som du vill ha dem.

Toppa med de färska örterna.

Inspiration:  Köket.se

Inga kommentarer:

 
Blogglista.se