måndag 3 oktober 2011
Musaca cu cartofi/Moussaka med potatis
1 kg potatis
600 g köttfärs
1 förpackning (500 g) krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 ägg
2 dl crème fraiche
100 g smör
3 msk ströbröd
dill
1 tsk socker
1 tsk salt
1 krm peppar
Tvätta potatisarna och koka de oskalade i kokande vatten i ca 15 min. Skala potatisarna och skiva de i 1 cm tjocka skivor.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk av olivoljan i en stekpanna. Tillsätt färsen och låt bryna med tills den fått fin färg. Häll över tomatkross och tillsätt tomatpuré, socker, salt och peppar. Låt puttra under lock ca 30 min.
Varva potatis och köttfärssås i en lätt smord ugnssäker form. Vispa samman crème fraiche med ägg. Häll blandningen i formen. Lägg på smörklickar och strö över ströbrödet.
Gratinera mitt i ugnen i 225ºC, ca 20 min.
Servera moussakan med en grön sallad eller salta gurkor.
Etiketter:
allt i ett,
enkelt,
huvudrätter,
lunch,
middag,
moussaka,
moussaka med potatis
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar