Blogg-Topplista Elenas recept: Mannagrynsklimp till soppa

söndag 24 oktober 2021

Mannagrynsklimp till soppa

Ca 120 g mannagryn (helst grov malen)
60 g rumsvarmt smör
1 ägg, ca 60 g
salt
en nypa muskot
ev. olja för skärbrädan


  • Låt smöret värmas upp till rumstemperatur om det har legat i kylskåp. Rör det sedan fluffigt i en skål. Krydda med salt och en liten nypa muskot.
  • Tillsätt ägget och rör kraftigt. Häll över mannagryn och blanda till en jämn smet. Låt vila under folie 15–20 minuter.
  • Med hjälp av 2 matskedar som du då och då doppar i hett vatten formar du klimpar av degen. Lägg klimparna på en lätt oljad skärbräda eller på en tallrik. Låt dem vila en kort stund igen (då kommer de att bli ännu större och finare vid tillagningen).
  • Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor gryta. Lägg i mannagrynsklimparna, låt koka upp och låt sedan sjuda svagt på låg värme i 10–15 minuter (de ska vara på gränsen till att koka). Vänd försiktigt på klimparna då och då.
  • Ta försiktigt upp klimparna och lägg dem i den varma soppan. Strö över persilja eller gräslök och servera.Mannagrynsklimparna kan även kokas i soppan, men den kommer då att bli en smula grumlig. Kokta mannagrynsklimpar ska inte ligga för länge i soppan eftersom de suger åt sig soppa och blir mjuka.

Koktid: 10-15 minuter

Källa: Austria


Inga kommentarer:

 
Blogglista.se