Blogg-Topplista Elenas recept: Fänkålsdipp

lördag 19 december 2020

Fänkålsdipp

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 fänkål
olivolja

1 tsk fänkålsfrön

2 dl kokta vita bönor eller andra kokta bönor
1 msk tahini
1 vitlöksklyfta, pressad

2 msk tamarisoja

1 msk äppelcidervinäger

1/2 – 1 tsk tabasco

salt

peppar

ca 2 msk vatten om röran känns för torr.

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200˚C.
  • Skär fänkålen i grova bitar. Lägg dem på en plåt och häll på 1 – 2 msk olivolja. Rosta gyllene, cirka 20 minuter (rör om efter 10 minuter).
  • Rosta fänkålsfröna i torr het panna och rosta dem.
  • Mixa fänkålen i en matberedare eller med stavmixer, tillsammans med de andra ingredienserna. Smaka av med salt och peppar och tillsätt eventuellt lite vatten för lösare konsistens.

Servera med grissini, kex eller grönsaksstavar.

Källa: Boken ”Yoga mat” av Anna Gidgård och Cecilia Davidsson





Inga kommentarer:

 
Blogglista.se